Emma Persson

Advokat

emma@advokatemmapersson.se
Tel: 070-508 85 18

 

Efter att ha arbetat hos Advokat Thomas Bodström samt även hos Advokat Claes Borgström i 4,5 år kände jag att det var dags att gå vidare, pröva mina vingar och starta eget. Den 1 maj 2016 startade jag byrån i Stockholm och vid årsskiftet 2016/17 öppnade jag ett lokalkontor i Göteborg. Hösten 2017 flyttade jag mitt huvudkontor till Göteborg. Innan jag anställdes av Advokat Thomas Bodström och Advokat Claes Borgström var jag på andra byråer samt även på Utrikesdepartementet i Stockholm där jag gjorde praktik samt vikarierade som handläggare under ett år.

I maj 2011 blev jag advokat.

Mina specialområden är brottmål, familjerätt, migrationsrätt och socialrätt.

Jag har haft alla typer av brottmål (mord, grova våldsbrott, sexualbrott, grova narkotikabrott, ekobrott m.m.) och har stor erfarenhet som försvarare, målsägandebiträde och särskild företrädare för barn.

Inom asylrätten är jag ett välkänt namn sedan lång tid tillbaka. Under många år föreläste jag ideellt om asyl- och migrationsrätt. Hösten 2015 startade jag en advokatjour på Stockholms centralstation för att hjälpa till då det kom många asylsökande till Sverige. Advokatjouren har utvecklats till ett migrationskollegium jag driver inom advokatsamfundet med flera hundra medlemmar.

Jag blir kontinuerligt tillfrågad av Advokatsamfundet att delta i arbetsgrupper för att författa remissvar åt samfundet om asylrätt och straffrätt.

Familjerätt och socialrätt har jag arbetat med sedan jag började på byrå 2006 och jag har gedigen erfarenhet av dessa rättsområden.

Under åren 2012-2015 drev jag ideella advokatjourer på Stockholms stadsbibliotek, i Rinkeby och i Tensta där jag gav gratis juridisk rådgivning. Sedan 2018 driver jag en advokatjour i Medborgarkontorets lokaler i Biskopsgården, Göteborg. 

Jag sitter i styrelsen för stiftelsen Ingrid Segerstedts Gymnasium och Advokater utan Gränser (AuG), för AuG är jag ordförande sedan i år. Mellan åren 2015-2022 satt jag i styrelsen för Flyktinggruppernas Riksråd (FARR) och mars 2018 t o m mars 2019 var jag styrelsens ordförande.

Min juristexamen (LL.M.) har jag från Lunds universitet, men jag gjorde även Erasmusutbyte inom ramen för juristprogrammet på Bucerius Law School i Hamburg och på Universität Wien. Samtidigt som jag läste juridik läste jag statsvetenskap i 2,5 terminer. Under studietiden i Lund var jag även engagerad i Göteborgs nation samt hade förtroendeuppdrag där som Barmedlem, Radioförman, Notarie i Quratelet samt Senior.

loading